Architectuur fotografie Architectuur of vastgoedfotografie Architectuur fotografie Architectuur fotografie Vastgoedfotografie bij verkoop of verhuur van uw huis Vastgoed: stemmige opname lavabo's Wandkasten Interieur KSKA

Architectuurfotografie

Verlichting van het onderwerp is een cruciaal gegeven bij architectuurfotografie. Daar we de oriëntatie en ligging van het kunstwerk niet kunnen beïnvloeden, zijn we aangewezen op het natuurlijk licht. Ik kies een tijdstip waarbij ik een licht heb dat tussen frontaal en zijdelings staat. Dat is de beste manier om structuren tot hun recht te laten komen en dit geeft extra dimensie (lees meer diepte) aan de foto. Opnamen bij de overgang van daglicht naar schemering kunnen zeer mooie resultaten geven.

Architectuurfotografie beperkt zich niet tot het voorstellen van de gevel van een gebouw of een constructie maar dit kunnen ook interessante details zijn die bij dragen tot de beleving van het kunstwerk. Het is ook niet ongewoon om slechts een deel het gehele gebouw op de foto te plaatsen. Architectuurfotografie heeft vooral te maken met de constructie en indeling van het gebouw. Terwijl vastgoedfotografie meer focust op het interieur.

Architectuurfotografie kan uitgevoerd worden met een tilt-shift (perspectief corrigerende) lens, terwijl interieuropnamen dan weer kunnen met specifieke ultragroothoek objectieven.

Professionele editing software laat deels toe om perspectief correctie uit te voeren, zonder dat we gebruik hoeven te maken van tilt-sift objectieven. Perspectiefcorrectie gedurende het editing proces gaat sneller dan het gebruik van tilt-shift objectieven bij de opnamen.