Eventfotografie Daan Eventfotografie Heavy Metal Eventfotografie voorpodium Genk Eventfotografie Eventfotografie met Daan in Lommel Eventfotografie

Eventfotograaf:

Organiseert u een evenement dan is het belangrijk om daar professionele foto's van te hebben en geen smartphone kiekjes. Goede foto's geven meerwaarde aan uw event want anders geraakt het snel vergeten. U kan dergelijke beelden natuurlijk ook gebruiken in uw marketing of bij de aankondiging van een volgend evenement.

Het begrip eventfotografie gaat zeer breed. Dat kunnen bedrijfsfeesten, optredens, klantenevenementen, personeelsfeesten, seminaries, opendeurdagen ... zijn.

Op events of bedrijfsfeesten kan het soms leuk zijn om een pop-up stand te plaatsen waar gasten zich kunnen laten fotograferen in een specifiek decor.

 

Snelle levering van de beelden

  • Als opdrachtgever ontvang je van mij alle rechten op de geleverde opnamen, en dit zonder meerprijs of onverwachte kosten achteraf. Je beschikt dus vrij over het gebruik van de foto's, me één beperking dat je ze commercieel niet mag doorverkopen. Dan dient er een bijkomende overeenkomst afgesloten te worden.
     
  • We leven in een digitale wereld, wat betekent dat de foto's van een evenement snel ter beschikking moeten zijn op de bedrijfsportal en/of op social media.  

  

Mijn aanpak van eventfotografie:

Eventfotografie betekent voor mij het juiste moment vastleggen, de sfeer capteren in een stijl die overeenkomt met de eigenheid van het evenement en de betrokken organisatie.

Afhankelijk van het type en de stijl van het event gebruik ik verschillend licht.

Low-light:

Op evenementen waar de sfeer erg belangrijk is werk ik graag met low-light. Dit is fotografie zonder flitslicht, zodat het natuurlijke licht en dus vooral de sfeer behouden blijft. 

Flash:

Op andere evenementen kan je dan weer heel creatief omgaan met flitslicht. Wanneer ik flitslicht zeg, bedoel ik niet het harde licht zoals we dat vaak zien, maar gebruik ik een kleine softbox om een zachter licht te bekomen.

Etiquette:

Een belangrijk punt als eventfotograaf is dat je discreet beweegt tussen de gasten. Je valt niet op en kan zo de mooiste foto's nemen.

Bij concertfotografie speelt dat bv een belangrijke rol zowel naar de musici als naar het publiek toe. Soms geldt daar de 'three and out' regel. Dit wil zeggen dat de fotografen de eerste 3 songs mogen fotograferen en dan de zaal moeten verlaten. Maar wanneer ik gans de tijd aanwezig mag zijn houd ik me aan een bepaalde etiquette. In stille passages stop je met fotograferen om de muziekbeleving niet te verstoren. Ik neem op verschillende plaatsen post om niet steeds de zelfde toeschouwers te hinderen. En ik verplaats me alleen gedurende het applaus.