Accuro - Antwerpen

vrijdag, september 24, 2021 - 20:48
Groepsfoto adviseurs Accuro - Antwerpen

Van Accuro - een buitenbeentje in de Antwerpse financiële wereld – kreeg ik de opdracht om een shoot te doen voor hun nieuwe website project. Om beter het project te begrijpen misschien even kort toelichten wie Accuro is.

“Accuro behartigt de belangen van grote vermogens. Hun grote troef is dat ze zijn onafhankelijk zijn. Elk vermogen dat zij adviseren, vertelt een uniek verhaal. Daarom adviseren zij elke klant op maat van zijn of haar noden, verwachtingen en doelstellingen: hun advies is realistisch, duurzaam en onderbouwd.”

De opdracht bestond uit zakelijke portretten, een teamshoot alsook individuele portretten op locatie. Deze laatsten dienden voor het opmaken van de banners.  Als locatie voor de shoot werd de Zoo gekozen, een plaats die moeilijk Antwerpser kan zijn.

Bij deze opdracht ben ik gaan nadenken over welke fotografiestijl ik moest gaan toepassen. Heb me eerst ook geïnformeerd onder andere op hun vorige website. Ik zocht een beeld te maken van hun adviseurs dat overeenkwam met hun uitstraling, hun cultuur, hun job, kortom wie zij in de echte wereld zijn.

Hoe kon ik hun kwaliteiten in één beeld vatten?

Ik ben uitgegaan van zwart/wit fotografie omdat deze alles herleid tot zijn essentie, alleen witte, grijze en zwarte tinten blijven over. Ook de adviseurs moeten tov hun klanten alles kunnen herleiden tot zijn essentie.

De adviseur is de vertrouwensman van de klant, de leider, de gids, de man of vrouw die de (financiële) wereld overschouwt en die de richting aangeeft. Door de pose die ik de adviseurs liet aannemen heb ik die attitude in het beeld kunnen brengen.

Uiteindelijk heb ik voorgesteld om de beelden niet zwart/wit te gebruiken – zou iets te hard geweest zijn – maar met een licht blauwe color grading, monochroom te maken. Deze blauwe tint komt overeen met de huisstijl die toegepast wordt in de site, zodat alles naadloos op elkaar aansluit.

Het grafisch bureau heeft nadien de beelden iets donkerder gemaakt om de witte tekst er beter op laten uit te komen, overigens een zeer geslaagd resultaat. Je moet zeker eens kijken op www.accuronv.be  de verschillende banners staan op de detailpagina van iedere adviseur.

Als je als fotograaf je steentje moogt bijdragen aan een dergelijk succesvol project, dan ben je super blij omdat je meerwaarde hebt kunnen creëren voor je klant. En daar doe je het toch voor.  

  

Portretfoto